Joep sertons

Joep Sertons is onder meer bekend van de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Ook van zijn rollen in Westenwind, Spijkerhoek en Medisch Centrum West. En dit is slechts een kleine greep uit zijn werk als acteur!

Over joep sertons

Joep Sertons werd op 20 november 1959 geboren in Blaricum. Hij begon pas op 24-jarige leeftijd met actief acteren na een workshop van Candice Derra. Ook ging hij een jaar naar de Acteursstudio in Amsterdam.

Tussen 1984 en 1987 speelde hij in acht theaterstukken met Pim Peters Theater Producties. In de jaren daarna volgde hij in Amsterdam viermaal de workshop van Warren Robertson. In 1991 vertrok Joep voor een jaar naar Amerika om vervolgens de hoofdrol in de Engelstalige drama-serie, Foreign Affairs, te vertolken in Buenos Aires, Argentinië.

Intussen volgt hij de Inner Negotiation Workshop van Dr. Cherie Carter Scott van The MMS Institute, en de Milton Katselas Workshop in Los Angeles. In 1993 speelt hij een gastrol in Remember, die uitgezonden wordt op NBC, eveneens in Amerika. Terug in Nederland, begon Joep in 1994 zijn studie Drie Camera Regie Opleiding aan de Media Academie in Hilversum. .

joep sertons acteur goede tijden slechte tijden

Gouden Televisier ring

Joep Sertons begon zijn televisie-carrière in 1984 met de driedelige televisienovelle, Luisterpost, onder regie van Jonne Severijn. Vanaf 1986 is hij door gastrollen te zien geweest als acteur in: Zeg eens Aaa, Hints, Vrienden voor het Leven, Het Zonnetje in Huis, M’n dochter en ik, Lekker lang Lusse, Sam Sam, Digi@taal, Verborgen Talenten, Jansen Jansen, Baantjer, Kees & Co, Baas Boppe Baas en Schiet mij maar lek.

Joep kreeg zijn eerste hoofdrol in 1987. In Medisch Centrum West van de Tros was hij zestien afleveringen lang Ziekenhuisbroeder.
Daarna speelde hij hoofdrollen in Spijkerhoek, De Dageraad, 12 Steden 13 Ongelukken, Onderweg naar Morgen, Voor hete Vuren, U beslist / You Decide, ’t Zal je gebeuren en de Jimmy Hopper Show. In 1994 won hij zelfs met  Vrouwenvleugel De Gouden Televisier Ring. Vanaf 1998 acteerde hij drie jaar lang in Westenwind op RTL 4 als Max Noordermeer. Ook deze serie ontving De Gouden Televisier Ring.

Presentator

Ook hierna heeft Joep niet stilgezeten. Zo was hij onder andere te zien in programma’s als Brutale Moeders, De Club van Sinterklaas, Peking Express, Lotte, Spetter en Snuf De Hond. Bovendien is Joep talloze malen te gast geweest in diverse televisieprogramma’s zoals: Linda (talkshow Linda de Mol), Waku Waku, Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet, Wie ben ik?, Het gevoel van…, Koken met Sterren, Lunch-TV, Love Letters, Motor TV, Mannen Mannen, Spuiten en Slikken, De wereld draait door en GameVille (Afl.8). Ook gaf hij interviews in Pauze-TV en Blik op de Weg.

Hiernaast is Joep ook werkzaam als presentator. Hij presenteerde in 1998 Ga toch fietsen!, Afslag 4 (RTL 4) en Hof van Eden (A1 kanaal). In 1990 nam hij voor de twee filmkanalen van Centerparcs de presentatie op zich. In 1985 speelde Joep Sertons voor het eerst in een korte speelfilm: Schröderingerskat, onder regie van Pablo Pastolesi. In 2000 speelde hij de hoofdrol in Yorever Young, een speelfilm onder regie van Menno Kat. In datzelfde jaar kreeg hij een gastrol in de speelfilm Down, onder regie van Dick Maas. Een jaar later had Joep een rol in de korte speelfilm Emergency Exit van Dennis Bots en Adriaan Bijl en een hoofdrol in Swingers, onder regie van Stephan Brenninkmeijer.

Goede tijden,
slechte tijden

In 2002 vertolkte hij nog een hoofdrol in de verfilming van het jongensboek De Kameleon, onder regie van Steven de Jong. Voor de Zweedse speelfilm The Third Wave (Den Tredje Vågen) heeft Joep geruime tijd in Zweden doorgebracht. In 2004 vertolkte hij een hoofdrol in De schippers van de Kameleon. Hier een leuke making off.

Vanaf 1985 heeft Joep in verschillende bedrijfsfilms geacteerd: Halfords, ABN-Amro Bank N.V., Expert, Happy New Year (Quay Facilities), La Donna e Mobile, In het rood, en Dossier D. Ook stemmenwerk is Joep niet vreemd. Hij is vijfmaal te horen geweest in een radiocommercial voor Panorama, en verder voor UPC, Tele 2 en Honig.

In 2008 was Joep te zien als voetbaltrainer Rutger in het tweede seizoen van de succesvolle serie Voetbalvrouwen. In 2009 het derde seizoen
van de serie. En in de serie  ‘2012 het jaar nul’, van de AVRO. In augustus 2010 heeft Joep een gastrol vertolkt in de Belgische serie ‘Aspe’. Vanaf 14 oktober 2010 is Joep dagelijks te zien in  Goede tijden, slechte tijden  bij  ‘RTL4’. Elke werkdag om 20.00 uur.

fotogallerij

Een kijkje in het creatieve werk van acteur Joep Sertons.

acteur joep sertons

BEKIJK HET DIVERSE PORTFOLIO